2012. február 9., csütörtök

ha hideg a lakás...

a következőkben néhány praktikus ötletet olvashattok, amivel meg tudjátok győzni magatokat arról, h a 16-17 fokos lakás is élhető. lássuk a top5 ravasz trükköt!

1.: mozogj! ha hideg a lakás, fűtsd fel a tested valami kellően intenzív tevékenységgel. a lakás kitakarításától kezdve a tévétornáig a lehetőségek tárháza végtelen, és van egy csomó olyan mozgásforma, amit párban is lehet csinálni. már ha értitek, mire gondolok... ;)

2.: gyakran tegyél kisebb-nagyobb sétákat odakint, a hidegben. amikor visszaérsz a lakásba, szinte hallod a kandallóban ropogó tűz hangját és automatikusan dobálod le az előzőleg magadra aggatott 3 pár zoknit, 2 pólót és 4 pulcsit. hiszen a -6hoz képest a 16 fok is trópusinak tűnhet.

3.: rajzold meg a saját hőmérődet! készíts egy ábrát, egyéni grafikont, amin bejelölheted az áhított hőfokot. ha elég hosszan nézed, és megpróbálod elképzelni a kellemes, simogató meleget a lakásban, előbb-utóbb a fázás is abbamarad.

4.: rendezd át a szobádat, alakíts ki új centrumot - a radiátor 1-2 négyzetméteres közelébe csoportosítsd azokat a dolgokat, amik feltétlenül szükségesek a mindennapi életedben (a többi amúgy sem fér a fűtőtest langymeleg sugarába).

5.: szervezz magadnak programokat, adj vérfrissítést a vizsgaidőszakban elhalt társasági életednek - addig sem kell a hideg lakásban ücsörögnöd. ha sok ismerősöd van, több társaságban is otthonosan mozogsz, nem okozhat gondot 2-3 hónapnyi programot megszervezni. ha ügyesen csinálod, még aludni sem fogsz hazajárni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése