2013. szeptember 17., kedd

boldog órák a könyvraktárban

itt következnének a szegény könyvtáros panaszai.

egyszerűen leírhatatlanul fájdalmas, milyen arrogáns, ostoba és életképtelen emberek járnak egyetemre és könyvtárba. mindenkiből hiányzik az előzékenység, nagyvonalúság és empátia. bejönnek zárás előtt 5 perccel és követelnek, mert nekik ez jár. és látom az arcukon az önelégült vigyort, amikor én puszta jófejségből leszaladok a könyvért/kottáért, felmászok a polc tetejére és igyekszem megakadályozni, hogy összepréseljen egy másik, ami éppen önálló életre kelt.

eleve olyan hangon szólítják meg a könyvtárosokat - akiknek amúgy a jóindulata sokban segítheti egyetemi pályafutásukat még a következő 3-5 évben - mintha a kis elsős gólya a seggéből rántotta volna elő mindegyiket.

a többiek pedig megalázkodóak, elveszettek és inkább megsajnálni valók, mint igazán szimpatikusak. kevés olyan ember jön be a könyvtárba, aki magabiztos, kedves és tudja mit akar, de azt is tudja, hogy egy "kérem" meg egy "köszönöm" sokkal hatákonyabb, mint az órát mutogatni és azt kiabálni, hogy "de még 5 percem van, addig nem vagyok köteles kimenni, hanem itt állhatok és maguknak ki kellene szolgálniuk, mert egy dohányboltban dolgozom és ott is amíg van vevő addig nem kapcsolom rá a villanyt és... stb." egyébként én személy szerint ebben a kérdésben még igazat is tudok neki adni, de egy kis 18 éves fiúcska és az ő hihetetlen egója ne vegye a bátorságot, hogy a nála jóval idősebb kolléganőimmel ilyen hangnemben beszéljen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése