2012. augusztus 17., péntek

albérletkereső gyorstalapaló

(mindenkinek, aki úgy érzi velem akar élni)

1.: gondolkozz!
ez az első és legfontosabb. tisztázd magaddal, mit akarsz, hol akarod, mennyiért akarod és miben vagy hajlandó kompromisszumokat kötni. fogalmazd meg a kérdéseidet vagy azokat a sarkalatos pontokat, amik a legfontosabbak számodra. ez irtó sokat fog segíteni, amikor már tucatnyi lakáson vagy túl és még ugyanennyi van hátra - na meg a hirdetőnek is, aki egy tucatnyi érdeklődőn van túl és ugyanennyi van hátra.

2.: tartsd észben a telefonálás egyezményes alapelveit!
senkit nem zaklatunk kora reggel, ebéd időben vagy késő este. te sem örülnél neki, és más sem. ha már volt olyan jó arc az illető, és a kedvedért letette a villát, köszönj és mutatkozz be!

3.: azzal, amit mondasz és ahogy mondod, kialakítod az első benyomást magadról
ez az a pont, ahol kapásból bukhatod a helyet. legyél lényegre törő és összeszedett: a hirdetés feladója naponta 5-6 alkalommal bonyolít le hasonló bájcsevegést, fölösleges és szükségtelen minden barokkos körmondat. ahhoz, hogy ezt meg tudd valósítani, elengedhetetlenül fontosak a már korábban megtett előkészületek.

4.: ragaszkodj a személyes kontaktushoz!
én gyűlölöm a bonyolult, rohangászós dolgokat, de az albérletkeresés máshogy nem megy. még ha hihetetlenül határozott is vagy, na meg a legmegnyerőbb hirdetés ellenére is menj el, nézd meg, járj utána. ilyenkor ugyanis nem csak az derül ki, hogy hol fogsz lakni, hanem az is, hogy kivel - és mindkét körülmény komoly buktatót jelenthet egy meggondolatlan költözésnél.

5.: mutasd meg magad
ha többen pályáznak ugyanarra a helyre - és általában ez a helyzet - az ember kénytelen a legjobb formáját hozni a személyes találkozásnál. ehhez viszont elengedhetetlen, hogy tisztában legyél azzal, ki is vagy tulajdonképpen, és ismerned kell a módját annak, hogyan tudod láthatóvá tenni mindezt. nyűgözz le mindenkit, varázsold el a "zsűrit", de kínosan ügyelj arra, hogy mindez ne legyen hazugság vagy valami jól sikerült álca. az együttélés során nagyon hamar ki fog derülni, ha erről van szó. egy szó, mint száz: légy a legjobb önmagad!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése