2012. szeptember 18., kedd

Gyerekszülés BA

Figyelem! Figyelem!

A Tradicionális Téveszmék Tudománytalan Egyeteme (innentől TTTE) megkésve ugyan, de annál lelkesebben indítja el három éves képzéseit 2012-ben is. A közvéleményben oly' nagy visszhangot kiváltó emancipáció-ellenes és gyerekszülés-propagáló felszólalások nyomán új akkreditált képzésünkre is várjuk a hallgatók jelentkezését.

Gyerekszülés BA

A szak célja, hogy a nők a kurzus elvégzése során olyan ismereteket sajátítsanak el, melyek segítik feladatuknak és társadalmi funkciójuknak (ti. az emberiség reprodukciójának biztosításának) magasszínvonalú és lelkiismeretes elvégzését. Ehhez az alapvető készségek tökéletesítésén és a kapcsolódó tevékenységek technikai háttérének megismerésén keresztül juthatnak el a képzés három éves időtartama alatt. Az elméleti és gyakorlati oktatás egyforma súlya garantálja a későbbi tökéletes helytállást.

A tanmenet a következő kurzusokat tartalmazza:

Szaporodási alapismeretek 1-2.

Házasodási stratégiák 1-2. (a kurzus az első félévben elméleti, a második félévben viszont "Esküvőszervezés" alcímen kell felvenni és a teljesítés feltétele a szemeszter végén történő házasságkötés)

Háztartástan alap-, közép és felsőszint (mindhárom kurzus elvégzése kötelező, de a félév elején megírható szintfelmérő eredményének tükrében állapíthatunk meg egyéni tanmenetet is)

HIS-story avagy a történelem helyes perspektívája

"Önzés és alázat" önismereti pszichotréning

A várandós nő 1-2-3.

Ezen kurzusok elvégzése után szigorlaton kell résztvennie a hallgatónak, ami egy gyermek megszülésének prezentálásából áll. Ehhez természetesen erős előfeltétel a következő tárgyak elvégzése: Szaporodási alapismeretek 1-2-3., Házasodási stratégiák 1-2., A várandós nő 1-2-3.

A képzés második részében a gyakorlati ismeretek elsajátítására helyezzük a hangsúlyt, ehhez kapcsolódik kurzuskínálatunk is:

Pelenka és pánik (szigorúan szeminárium!)
                                                                                - a két kurzus közül egy köt. vál.!
Szopás-e a szoptatás? (szigorúan szeminárium!)

Táplálkozástörténet 1-2. (életkorspecifikus ismeretek a gyermekek táplálkozási szokásairól, történelmi távlatokban)

Gyermekirodalom 1-2. (az első kurzus a gyermekversek és mondókák, a második a mesék világába nyújt betekintést)

"Gazdálkodj okosan" pénzügyi tréning (tömbösített óra)

A szülés utáni depresszió diagnosztikája és kezelése (az órát az egyetem pszichológiai karáról meghívott előadó tartja, kiscsoportos foglalkozások keretében)

A három éves képzés teljesítésének feltétele a következő: a szigorlat során világra hozott gyermek felnevelése, valamint egy újabb gyermek megszülése a záróvizgsán. A záródolgozatnak tartalmaznia kell a várandósságok valamennyi dokumentumának hitelesített másolatát és a két gyermek fejlődésének, nevelésének bemutatását írásos és audiovizuális módon. A  Gyerekszülés BA szak elvégzését igazoló okmány csak mindkét gyermek felmutatása esetén vehető át!

Mivel a képzés csak önköltséges finanszírozási formában és állami részösztöndíjjal indul, kérjük a jelentkezési lap mellett az első féléves tandíj (1,5 000 000 HUF) átutalásáról szóló igazolást is csatolják. Reméljük, hamarosan Önt is hallgatóink között üdvözölhetjük!

Tisztelettel,
TTTE


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése